Linsbiffar med nypotatis och gräddfil

Häromdagen gjorde jag linsbiffar för första gången någonsin. Har bara gjort bönbiffar tidigare och de har mest fallit sönder när det var dags att steka så jag hade inga större förhoppningar på linsbiffarna. Men det blev både bra och supergott! Hämtade lite tips och ingredienser från diverse recept på internet och hittade även på lite själv.

Bilden går att klicka på.

Den där (inte så bildsköna) smeten innehåller ungefär:

2 dl kokta röda linser (kokta i buljong, lite spad kvar i smeten)
1,5 rödlök (lite riven, lite hackad)
2 pressade vitlöksklyftor
persilja
sambal oelek (kanske 1 tsk. Eller 2)
massa sojamjöl. Massa vetemjöl. Och sen lite mer sojamjöl. Försökte komma fram till en bra konsistens.
örtsalt, svartpeppar, chilipeppar

Tror det var ungefär allt.. kanske.

Sen skulle de stekas. Insåg att det var lättast att slabba i smeten direkt i pannan och sen bara platta ut den lite. Funkade hur bra som helst. Stekte i olivolja.



Och så kokade jag lite potäter och hackade lite rödlök och gurka. Hade egentligen velat ha gräslök men de hade inte det i affären! Booo. Men jag hade lite dill i frysen så jag dillade lite på potatisen iaf.



Och det blev helt många portioner över! Hur bra som helst.


Kommentarer
Postat av: gitto

Ser jättefina ut! Och helt rätt, massa mjöl krävs för att biffjäklarna ska hålla samman. Ett tips är att hälla i lite maizena, det brukar hålla ihop smeten.

2009-05-30 @ 16:02:39
URL: http://gittosmat.taffel.se
Postat av: Lex

Ser suuupergoda ut! Här sitter jag alldeles hungrig och det vattnas i munnen. Men snart ska grillen tändas här, mmm! Det blir kött, inga linser den här dagen.

2009-05-30 @ 18:13:05
URL: http://lexoliz.blogg.se/
Postat av: Fredrik Frisören

mm gott...



Vill bara önska dig en skön Söndag! =)

2009-05-31 @ 09:59:04
URL: http://fredrikfredrik.webblogg.se/
Postat av: Rebecka :)

Ååh vad gott det såg ut :D fin blogg :)

2009-05-31 @ 18:58:22
URL: http://www.thebeest.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0